2015. november 4., szerda

Tripon Melodi Mínea: A valóra vált álom

FIGYELEM: A mesék, versek sem részben, sem egészben nem felhasználhatóak a szerző írásbeli beleegyezése nélkül!


Nagyon, nagyon messze létezik egy világ, ami ebben a mesében szerepel. A neve: Meseország. Itt élnek a tündérek, manók, beszélő állatok, sellők és sokan mások. Itt soha nincs rossz idő ha valami mégis esik, az a csillámpor.
Minden úgy kezdődött, hogy egy hatéves kislány, Lilike, aki nagyon szerette a tündérmeséket, egy nap talált az udvarukban egy szál gyermekláncfüvet. Gondolt egyet, és letépte, becsukta a szemét és kívánt egyet. Azt kívánta, bárcsak egy órára a tündérmesék világába, Meseországba kerülhetne. Kinyitotta a szemét, és meglepve tapasztalta, hogy a kívánsága valóra vált, és ott állt Meseország kapujában. Körbenézett, s látta, hogy mindenféle tündérek repdesnek, a tavakban beszélő delfinek és sellők úszkálnak. Mindenki boldog, és senki nem sír, csak örömében. Itt még a szivárvány is örökké tart, rossz idő soha sincs. Lilike arra gondolt, felderíti Meseországot. Elindult, majd egy szépséges tündérlány utána repült, és hamarosan utol is érte. Róza, a tündérlány felajánlotta Lilikének, hogy körbevezeti. Először egy gyönyörű, hatalmas órához értek, ami a szivárvány minden színében pompázott. A kislány látta az órán, hogy még csak tíz perce volt ott. Még sok ideje volt a bűbájos látogatás végéig. Ezután Róza elvitte Lilikét a Varázskertbe, ahol virágok ezrei pompáztak, s a kis kertészmanók vízzel és csillámporral öntözték őket. Lilike csak ámult és bámult. Nagyon tetszett neki Meseország. Róza végül a csodalegelőhöz vitte kis barátnőjét. Itt unikornisok és pegazusok legeltek, még meg is simogatták őket. Végül pedig visszamentek az órához. A kislánynak már csak öt perce volt a látogatásból. Megköszönte Rózának a kedves fogadtatást és hogy körbevezette otthonában. Öleléssel búcsúzkodtak el egymástól. Lilike becsukta a szemét, és mire kinyitotta, ismét otthon találta magát. Mindenkinek elmesélte az élményeit, és érezte, hogy ezt a bűvös órát Meseországban soha nem felejti el.

Róza pedig azóta is szeretettel várja a Meseországba vágyó gyermekeket…   

Kép forrása: www.kepeslap.com 


I. Kacaj Panka Mese- és Versíró pályázat döntős alkotása


A szerző így ír önmagáról és a meséhez fűződő viszonyáról: 
"Lassan hatodik osztályos leszek, de máig ugyanúgy szeretem a meséket - főleg a tündérmeséket- mint mikor még óvodába jártam és hiszek a valóra vált álmokban. A "Valóra vált álom" című mesém írása közben is kicsit Tündérországban érezhettem magam. A tündérmesék azért is voltak mindig nagy kedvenceim, mert mindig nagyon vidámak és mindig arra gondolok, hogy milyen jó lenne néha egy csillogó-villogó tündérmesébe csöppenni."

A szerző 12 éves.


A mesetesztelő gyerekek véleménye:
"Nagyon tetszett ez a mese, hiszen egy igazi álom helyre, Meseországba visz el minket." - írta a 8 éves Fanni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése