2015. november 19., csütörtök

Mondókára fel! Hiszen mondókából sosem elég!



Kacaj Panka Mesetár Társaság Mondókára fel! pályázatának háza táján zajlik az élet. Társaságunk még csak egy hónapos múlt, és már szép emlékekre tekinthet vissza. A legszebb, hogy a döntőbe jutott mesékkel és versekkel egyre többen megismerkedhettek a megnyitott blogunkon, a mai napig több, mint 3500-szor nyitottátok ki. (www.kacajpankamesetara.blogspot.com )

A Társaság szóvivőjeként szerepeltem a Magyar Televízió Ma Délelőtt című műsorában, ahol Fábián Barna műsorvezetővel beszélgettünk a mesék, versek, mondókák fontosságáról. (38- perctől tekinthető meg a beszélgetés.) (http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2015-10-23-i-adas/ )

Szabadkán a Pannon Rádióban, Búzás Zsuzsanna volt kíváncsi a részletekre, így közösen csábíthattuk a délvidéki gyerekeket is mondókázásra.. (https://soundcloud.com/user-597611399/26-10-2015-mondoka-palyazat-blackbox)

22 ország magyar vonatkozású internetes felületén és újságjában megjelent a plakátunk. Köszönjük, hiszen nélkülük nem jutunk szóhoz. Örültünk, hogy a kisgyerekek mese és mondókavilágát mindenhol fontosnak tartják. Reméljük a visszajelzéseket gyorsabban hozza a posta!

A Szórvány napján, november 15-én a Gyerekhíradó vendégei voltunk egy pár perc erejéig. A lényeg, hogy hova várjuk a felvételeket az lemaradt, de most pótoljuk a számunkra olyan fontos hírt és feliratot. (http://www.mediaklikk.hu/video/hetedhet-gyerekhirado-mondoka-186-2015-11-15/)

Egy beszélgetés keretében bepillantást nyerhettünk a legnagyobb magyarországi mondókázó közösség életébe, a Ringatók és PIC Ringatók világába. A Hazay nővérekkel igazán nagy élmény volt beszélgetni a gyönyörű munkájukról, amit a koraszülött osztályokon és különböző zenés foglalkozásokon élvezhet szülő és gyermek egyaránt (http://kreativbabaajandek.blogspot.hu/2015/11/vedd-olbe-ringasd-enekelj-interju-hazay.html )

Megtaláltuk a mondókák fontosságának egyik kiemelkedő szakértőjét, Tarján Verát, aki fővédnöke lett pályázatunknak. A vele készült interjúban nagyon hasznos és fontos tényeket osztott meg velünk arról, miért is fontos mondókázni már egészen kis kortól. Mivel Amerikában töltött több évet, jól ismeri a szórvány magyar gyermekek mondókázásának szükségességét is. (http://kacajpankamesetara.blogspot.hu/2015/11/mondokara-fel-palyazatunknak-fovednoke.html )


És hogy mit tartogat még Kacaj Panka Mesetárának 
mondóka pályázata? Csupa jó hírt!


  • A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítjuk a pályázat határidejétdecember 10-én éjfélig várjuk a telefon és videofelvételeket. 

  • Várjuk a világban élő magyar közösségektől a Mikulás ünnepségekről készült videókat is!

  • Több szülő jelezte, hogy szívesen részt vennének, de a gyermekről nem szívesen küldene videófelvételt! Semmi gond, a videón ülhet egy mackó is és a háttérben mondókázhatnak a gyerekek! A lényeg, hogy együtt verseljünk, énekeljünk, mondókázzunk! :)

  • Felemeltük a korhatárt 10 évre, hogy minél többen jelentkezhessetek. :)

  • Hamarosan bemutatjuk zsűri tagjainkat is, hogy jobban megismerjétek kiknek is külditek végül is a videót? 

  • Természetesen a meghirdetett díjakon még „dolgozunk”. A csoportban mondókázó gyerekeknek és óvodásoknak üzenjük, hogy ők is kapnak olyan díjat, amelyet minden résztvevő élvezhet!




Varázsoljunk együtt egy igazi karácsonyi meglepetést Kacaj Panka virtuális karácsonyfája alá és mondókázzunk együtt! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése