2016. november 4., péntek

Cserna Péter Barnabás: Mogyorófa

FIGYELEM: A mesék, versek sem részben, sem egészben nem felhasználhatóak a szerző írásbeli beleegyezése nélkül!

1. fejezet – Pók úr

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mogyorófa, aki egy cserépben élt. Ezen a mogyorófán egy valaki lakott: Pók úr. Pók úr egész nap egyvalamit csinált: muslincát fogott. Egy nap délután, amikor épp muslincát fogott, arra ment egy ember. Pók úr megijedt, és elszaladt. Ez volt a szerencséje, mert az ember kettéhasította a hálóját. Mikor meglátta mi történt, sírva fakadt. Egy órával később ruháit pakolta be a táskájába. Arra ment két hangya.

- Mit csinálsz Pók úr?

- El fogok költözni- mondta sírós hangon.

Így is tett. Másnap a hangyák keresték, de sehol sem találták meg. Így hát lakatlan lett a mogyorófa.



2. fejezet - Alagút

A hangyák sürögtek-forogtak, javában állt a munka. Alagutat építettek a bolyig. Először találtak egy lyukat a cserépen. Aztán fölástak a mogyorófáig. A hangyamérnök jól számította ki az adatokat. Pár hangya már élelmet keresett, de persze nem talált semmit. A hangyagyerekek bújócskáztak a levelek között. Ám mindenki megriadt, amikor egy feketerigó szállt le a mogyorófa mellett. Körülnézett, aztán elrepült. A hangyák megkönnyebbülten tértek vissza a munkájukhoz. Mikor készen lett az alagút, ünnepséget rendeztek. Mindenki ott volt, és annyit evett, ivott, amennyi csak belé fért.


A szerző saját rajza



3.fejezet – A jövevény

Egyszer a mogyorófa mellett egy fekete alak ücsörgött. Az egyik hangya odament, és megkérdezte, hogy hívják.

- Én egy gyalogcincér vagyok – mondta.

Később több gyalogcincér is megjelent a környéken. Elkezdtek nyüzsögni. Aztán eljött a kiültetés ideje, de ez már egy másik történet.



4. fejezet - Kiültetés

A kiültetésre csütörtökön került sor. A hangyák azt hitték, hogy földrengés van. A fa hirtelen felemelkedett, majd elrepült. A hangyák annyira meglepődtek, hogy egy percig szóhoz sem jutottak. A hangyakirálynő felderítőket küldött a mogyorófa megkeresésére. Még a piros lábú futárt is ki kellett küldenie. A hangyák hiába keresték nem találták, de a piros lábú futár jó hírrel tért vissza. MEGTALÁLTA A MOGYORÓFÁT!!!!! A kert bal sarkában volt az új otthona. A hangyák új utakat építettek, és minden visszatért a régi kerékvágásba.

VÉGE

Kép forrása: www.orszagalbum.hu 


A Fővárosi Állat- és Növénykert és a Kacaj Panka Mesetár Társaság közös Engedd élni! pályázatán gyermek és ifjúsági történet kategóriában II. helyezett.

A szerző 10 éves.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése